İbrahim Rencuzoğulları Ortaokulu

Vizyon: Okul, vizyonunu beklentiler ve ihtiyaçlar doğrultusunda yeniden gözden geçirir ve düzenler. Her yıl gözden geçirilen Okul Geliştirme Planı, vizyona ulaşmak için önemli adımlar oluşturmaktadır. Okul, 1739 sayılı yasada belirtilen Milli Eğitimin Genel Amaçları ve Temel İlkelerine uygun olarak: · Her öğrencimizin Atatürk İlke ve İnkılâplarına, Anayasaya ve demokrasinin temel ilkelerine uygun davranışlar gerçekleştirmelerine yardımcı olmak, · Her öğrencimizi ilgi, yetenek ve kabiliyetleri doğrultusunda gidebilecekleri eğitim kurumlarına ve hayata hazırlamak, · Çerçevesindeki hedefleri belirleyerek her çocuğun yaşadığımız çağa uygun, yeni fikirlere açık bireyler olarak yetiştirilmesini sağlayan, iyi bir okul olmayı hedeflemektedir.

Misyon: 1.Okul kültürünü okul yönetimi, TKY felsefesi doğrultusunda oluşturmak ve yönetim sürecini bu doğrultuda geliştirmek. 2.Çalışanların TKY felsefesi doğrultusunda grup çalışmalarına özendirilmesi, okul içerisinde etkili iletişim ve bilgi paylaşımını sağlamak. 3.Öğrencileri araştırmaya yönlendirecek bilimsel çalışma ve projeler hazırlamalarını sağlamak, 4.Milli eğitimin genel amaçları ve temel ilkeleri doğrultusunda okulda eğitim ve öğretimin etkili bir şekilde yürütülmesini sağlamak. 5.Paydaşlar arasında iletişim ve fikir alış verişinin gerçekleştirilebileceği ortamlar hazırlamak. 6.Okul bütçesini etkili kullanmak ve verimliliği artırmak.

Başarılar:

Isınma: Klima
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

Telefon - 0324 4522157

WEB - https://ibrahimrencuzogullariortaokulu.meb.k12.tr

Adres - Adanalıoğlu mah., Süleyman Demirel Cad. No36, 33070 Akdeniz/Mersin

Yerleşim Yeri - Akdeniz mah. Bostancı sk. No:1 (Adanalıoğlu) Akdeniz /Mersin

Adres - Adanalıoğlu mah., Süleyman Demirel Cad. No36, 33070 Akdeniz/Mersin

Ulaşım 111 Nolu Belediye Otobüsleri VE Kazanlı dolmuşları ile ulaşım yapılıyor.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Mersin / Akdeniz 25 km